Boskoop

Met ruim 15.000 inwoners is Boskoop een van de belangrijkste boomkwekerijcentra van Nederland. Bij een bezoek aan Boskoop is het boomkwekerijmuseum een absolute must. Ook de 160 verschillende rozen in het Rosarium zijn een bezoek waard.
De RijnGouweLijn biedt Boskoop veel voordelen. De lightrail-verbinding zorgt ervoor dat de bedreigde spoorverbinding nieuw leven wordt ingeblazen. Zo is Boskoop voortaan vier keer per uur bereikbaar.

De omgeving van het bestaande stationsgebied aan de Parklaan ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Het ligt niet alleen in de planning het gebied met verschillende woningen uit te breiden, ook het Floragebouw wordt in ere hersteld.
Vlakbij station Snijdelweg realiseert Boskoop een multifunctioneel centrum dat behalve een sporthal ook een podium voor culturele activiteiten en kinderopvang krijgt. Bewoners uit de woon-zorgzone aan de Boezemlaan profiteren in de toekomst eveneens van het nabijgelegen station.

In de zone kunnen bewoners gebruikmaken van een volledig uitgerust zorgcentrum dat straks met de lightrailverbinding uitstekend bereikbaar is. Op de website van de gemeente Boskoop leest u meer