Waddinxveen

Door de centrale ligging in het groene hart van de Randstad en de gunstige verbindingen met de grote steden, is Waddinxveen met ongeveer 26.000 inwoners een aantrekkelijke woonplaats voor forensen. Ten oosten van het dorp stroomt de Gouwe, een belangrijke waterverbinding die zorgt voor drukke scheepvaart.

De RijnGouweLijn krijgt in Waddinxveen drie haltes: Coenecoop, Centraal en Noord. Bij de halte Coenecoop wordt vanaf 2007 de nieuwe woonwijk, Triangel, gebouwd. Het gaat om 2600 nieuwbouwwoningen. Bij het centrum van Waddinxveen worden nog eens 300 woningen gebouwd. Ook het huidige bedrijvenpark Coenecoop wordt uitgebreid. Voor mensen die hier werken, maar uiteraard ook voor de bewoners van Waddinxveen betekent de komst van de RijnGouweLijn een verbetering van hun huidige openbaar vervoerverbinding met Leiden en Gouda. Met name omdat de lightrailvoertuigen minder geluidsoverlast opleveren en frequenter rijden.

In 2011 krijgt Waddinxveen een nieuw stadshart, met een aantrekkelijk winkelaanbod en voorzieningen in de sfeer van zorg, sport, en vrije tijd. Een ontwikkeling waardoor meer regionale bezoekers Waddinxveen opzoeken. Op de website van de gemeente Waddinxveen leest u meer.