Zoeterwoude

Met meer arbeidsplaatsen dan haar 8500 inwoners, is Zoeterwoude een economisch vitale gemeente binnen het Groene Hart. Daarnaast zijn er in Zoeterwoude recreatiemogelijkheden in overvloed. Een bezoek aan een van de vele kaasboerderijen of een verkenning van het unieke polderlandschap behoren tot de mogelijkheden. En natuurlijk een bezoek aan de wereldberoemde Heinekenbrouwerij.

Zoeterwoude kijkt volop in de toekomst. Niet alleen met de komst van de RijnGouwelijn, maar ook met de realisatie van de ontwikkelingslocatie VerdeVistaMeerburg, ten oosten van de snelweg A4, en niet te vergeten de opknapbeurt van het bedrijventerrein Grote Polder, die onlangs is afgerond. Meerdere keren per uur zet de lightrailverbinding bezoekers van deze locaties vrijwel voor de deur van hun werk af. Verde VistaMeerburg omvat zeven hectaren kantoorbebouwing en bedrijven en biedt daarnaast kleinschalige “leisure-mogelijkheden” zoals een hotel en een restaurant. Met daarnaast ongeveer 200 woningen en sportveldenheeft Verde VistaMeerburg voor zowel de inwoners van Zoeterwoude als bezoekers flink wat te bieden.

De komst van de RijnGouweLijn betekent voor Zoeterwoude de realisatie van twee splinternieuwe stations. Station Meerburg grenst direct aan de gelijknamige ontwikkelingslocatie. Tegelijkertijd dient halte Burgemeester Smeetsweg als toegang tot het bedrijventerrein Grote Polder, het terrein van de Heinekenbrouwerij en het overloopgebied naar het complete winkelaanbod op de Rijneke Boulevard. Op de website van de gemeente Zoeterwoude leest u meer.